מומחים ישראלים נסעו לברזיל להעריך את גודל הנזק אסון הכריה החמור בהיסטוריה של המדינה שעלול להזיק לסביבה ולכלכלה עוד שנים רבות
העיר ליניירס שבאספיריטו סאנטוס שבברזיל, זכתה בדצמבר האחרון לביקור של מומחים ישראלים מחברת A.R.I Optimal Flow Solutions,, אשר מתמחה בפתרונות הגנת מים. המומחים הגיעו לברזיל על מנת להעריך את הרכב הבוץ שדלף מהתפרצות הסכר בריו דוסה (Rio Doce- הנהר המתוק), ב- 5 בנובמבר 2015, שהוא אחד מהנתיבים העיקריים המקשרים בין מדינת מינאס ג'ראיס
העשירה במינרלים לבין האוקיאנוס האטלנטי. המטרה היא לחפש פתרונות כדי להקטין את ההשפעה הסביבתית של המעבר של חומר דרך הנהר.
"אחת הסיבות של הגעתנו לכאן, היא להעריך האם קיימים פתרונות מלאי שהחברה יכולה להציע למקרה הספציפי הזה, שקשורים לעכירות, מתכות ואלמנטים מזיקים לסביבת הנהר". הסביר גוסטבו שניידר, נציג החברה מסאו פאולו. "אנחנו רוצים קודם כל לבדוק את מידת ההתאמה של הפתרונות שקיימים ברשותנו עם האיזור הזה, בכך שנשתמש בידע ההיסטורי של ישראל בנושא".
"בישראל אין מים. זו מדינה שמגיל קטן הילדים מתחנכים לחסוך במים", טען ארי פישר, נציג נוסף מהחברה. "מקורות המים של ישראל מגיעים ממי הכנרת, מהתפלות ומבארות תהום", והוסיף, "העובדה שישראל סובלת ממחסור במים, הובילה אותה לפתח טכנולוגיות בנושא שימוש חוזר במים. ישראל מנצלת מחדש כמעט 95% מהביובים לטובת השקייה, ייצור מזונות וכותנה לטובת ייצוא", השלים.
ארי פישר וגוסטבו שניידר, הביאו לליניירס שני מדענים מחברת A.R.I, הישראלית, אשר התקבלו על ידי המזכיר העירוני לאיכות הסביבה רודריגו פאנטו, אשר ליווה אותם למקומות המרכזיים שדרשו בדיקה. הצוות אסף כמה ליטרים של מים מריו דוסה (הנהר המתוק) ומהים (האוקיאנוס האטלנטי), על מנת לבצע בדיקה בסאו פאולו.
לפי גוסטבו, מוקד תשומת הלב נמצא בחילוץ כמה שיותר מים, בהפרדת חומרים לא רצויים ועשיית שימוש בחלק מנוזל זה לטובת השקייה.
ארי פישר, נציג החברה בברזיל, טען שהכתבות שהתפרסמו בעיתונים הישראליים, נגעו באופן אישי בחברה: "האסון הזה נגע בכולנו. אסון אקולוגי ברמה בינלאומית. מקווים שנוכל לעזור".
במידה והמחקרים יחשפו תוצאות חיוביות במעבדה, הצוות עשוי לחזור בקרוב לאזור.
מקור: CONIB ב-17.12.15 תורגם ע"י ימית כהן